Twee aanhoudingen op de Valkenlaan en dit gebeurde er afgelopen weekend

Op zondagmiddag 14 maart zijn er twee personen aangehouden na een ruzie in de relationele sfeer. De ruzie vond plaats op de Valkenlaan.

Toen de politie ter plaatse kwam werd een van de twee personen vrijwel meteen aangehouden in een voertuig. De vrouw moest het voertuig verlaten, werd door de politie gefouilleerd en vervolgens meegenomen naar het politiebureau dat meldt calamiteitensite District8.

Geluidshinder

Even later, werd er een tweede verdachte aangehouden. Toen hij kwam aangelopen werd hij direct door de politie in de handboeien geslagen. Ook het voertuig dat bij het incident betrokken was is kort doorzocht door de politie.

De Delftse Klimaatcoalitie slaat klimaatalarm >

Er werden geen bijzonderheden in het voertuig aangetroffen. De ambulance kwam ter plaatse voor de controle van een slachtoffer. Na onderzoek hoefde het slachtoffer niet mee naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de ruzie was.

Diezelfde zondag zorgde een bij de politie bekend adres voor geluidshinder. Toen de politie ter plaatse kwam werden de mensen in de woning bekeurd voor de geluidshinder en moesten ze de overlast doen stoppen.

Rijvaardigheidsonderzoek

Maar een klein half uur later werd er opnieuw een melding gedaan van geluidsoverlast afkomstig van hetzelfde adres. Hierop is met een machtiging van de Hulpofficier van Justitie de woning betreden. Alle apparatuur dat geluid kan maken uit de woning werd in beslaggenomen.

Ook werden de mensen in de woning nogmaals bekeurd wegens geluidshinder. De spullen zijn ze kwijt, zo meldt de politie, binnenkort zal er een beslissing worden genomen wat er met de goederen zal gebeuren.

De politie benadrukt op Facebook dat ze hier toe bevoegd zijn. ‘’Laat dit dan ook een waarschuwing zijn voor alle mensen die soms een beetje moeite hebben het volume netjes te houden,’’ aldus de politie. Daarnaast werden er in hetzelfde weekend, tijdens een politiesurveillance, meerdere verkeersovertreders aangepakt.

Drugs

Een taxichauffeur is tijdens een rijvaardigheidsonderzoek gevorderd nadat hij meerdere malen bleef kleven op zijn voorgangers én continu met een te hoge snelheid reed. Terwijl hij een passagier aan boord had.

Twaalf Delftenaren willen de Tweede Kamer in >

Er vonden drie aanhoudingen plaats voor het rijden onder de invloed van drugs en één aanhouding voor het rijden onder de invloed van alcohol. Ook werden er vier rijbewijzen gevorderd omdat men ver boven de toegestane snelheid reed, het hoogst gemeten aantal kilometers was 75 km/u te hard.

Ontzegging

Er waren ook drie incidenten waarbij scooterrijders zonder rijbewijs reden. Een van hen had zijn scooter gehuurd, het verhuurbedrijf heeft zijn account geblokkeerd. Ook één automobilist werd aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed.

Een andere automobilist reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid, deze bestuurder kreeg opnieuw een proces-verbaal. Daarnaast was de auto niet gekeurd dus ook hiervoor kreeg de automobilist een bekeuring.

Bouw Bethelpark start met tijdscapsule >

Als laatste was er nog een snorfietser die 44 km/u reed, terwijl snorfietsers maar 25 km/u mogen rijden. De fietser kreeg een proces-verbaal en de snorfiets moet teruggedraaid worden naar zijn oorspronkelijke snelheid én opnieuw gekeurd worden voordat hij weer de weg op mag.