De Delftse Klimaatcoalitie slaat klimaatalarm

Klimaatalarm op Stationsplein – foto Delftse Luchtwachters
 

Op zondag 14 maart heeft de Delftse Klimaatcoalitie op het Stationsplein een actie georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er niet meer dan 100 mensen deelnemen aan die actie. Dat aantal is al ruimschoots bereikt. Kom dus zondag vooral niet naar het plein. In plaats van naar het plein te komen roept de organisatie Delftenaren op om online mee te doen.

De Delftse Klimaatcoalitie is een groep van Delftse organisaties die het samen opneemt voor het klimaat en voor inspraak van burgers bij het nemen van klimaatmaatregelen. Ze kiest er nu voor om drie dagen voor de verkiezingen in actie te komen op het Stationsplein en online. Op haar website stelt de groep dat zij vinden dat de Gemeente Delft niet in staat is emissiedoelen te halen die recht doen aan de 1.5 graden grens uit het Parijs akkoord.

Realistisch en rechtvaardig

De groep waartoe Natuurlijk Delfland, Milieudefensie Delft,Scientists4Future Delft, Greenteam Applied Sciences TU Delft, GreenTU, Luchtwachters Delft, Platform Energietransitie Delft, Students4Sustainability en Extinction Rebellion Delft behoren, vindt dat de Gemeente met een realistisch en rechtvaardig plan moet komen om de energie- en warmtetransitie te versnellen en te doen wat nodig is om wel onder de 1.5 graden opwarming te blijven.

Zondag kun je ook hier kijken: