Bouw Bethelpark start met tijdscapsule

Wethouders Hatte van der Woude en Martina Huijsmans met tussen hen in de tijdscapsule.
 

Met het plaatsen van een tijdscapsule in de grond van Bethelpark hebben de Delftse wethouders Hatte van der Woude en Martina Huijsmans het startsein gegeven voor de bouw van de 351 woningen. De beide bestuurders vierden dit moment op gepaste afstand met Borghese Real Estate, Bouwinvest en Van Wijnen. Er komen hier straks 337 appartementen en 14 eengezinswoningen. Daarnaast komt er ook zo’n 1.200 vierkante meter met commerciële ruimten

Het Bethelpark ligt tegenover het Reinier de Graaf ziekenhuis. Het meest in het oog springend in dit nieuwe Delftse buurtje zal een veertig meter hoog flatgebouw worden van dertien verdiepingen. Verder komen er lagere gebouwen met daarin appartementen. Er komen ook veertien eengezinswoningen.

Wijk om naar door te stromen

Omdat de gemeente er naar streeft om alle Delftse wijken wat meer gedifferentieerd te maken, is er in Bethelpark voor gekozen om een mix te bouwen van 65 procent vrije markthuurhuizen, 20 procent middeldure huurhuizen en 15 procent sociale huurwoningen.
Hatte van der Woude vindt als gebiedswethouder van de Buitenhof het van groot belang dat dit een levendige en aantrekkelijke wijk wordt. “Met huurwoningen waar bewoners naartoe kunnen verhuizen, juist aan het begin van hun wooncarrière, maar ook voor doorstromers een gelijkvloerse en comfortabele huurwoning. Bedrijvigheid door winkels en kleine horeca bij het ziekenhuisplein maken het plaatje straks compleet”, aldus de wethouder.

Gasloos

Wethouder Martina Huijsmans van Ruimtelijke Ontwikkeling vindt de vernieuwde Reinier de Graafweg een mooie nieuwe entree naar de stad. Zij zegt: “Bethelpark is een ontwikkeling die bijdraagt aan de groei van Delft, maar óók iets toevoegt aan de stad. Ze noemt het: “Een mooie en slim ingerichte openbare ruimte, met ecologie in de stad en ruimte voor ontmoeting”. Ze verwacht dat door dit project een brede doelgroep wordt aangesproken, van starters tot gezinnen. Ze vervolgt: “Daarnaast worden de woningen duurzaam en gasloos opgeleverd. De woningen worden namelijk verwarmd met de restwarmte van het naastgelegen Reinier de Graaf Gasthuis”.

 
Het aanzicht van de wijk vanaf de Reinier de Graafweg
 
Bethelpark van boven