Wuiven tijdens de laatste dag van de Delftse LiD3Daagse

Met de voetjes van de vloer, of in ieder geval dat was de bedoeling… Woensdag was de laatste activiteit van de LiD3Daagse. Via een livestream kwam de Delftsche Studenten Dans Harmonie de ouderen vermaken. Maar in de Delftse verzorgingshuizen Delfshove, De Buytenweye en de Lindenhof bleef het bij wat wuiven en zwaaien. Toch hadden de ouderen er zichtbaar plezier in.

De online LiD3Daagse begon afgelopen maandag en werd georganiseerd door het Delftsch Studenten Corps via hun stichting Leven in Delft (LiD). In deze coronatijd organiseren ze verschillende activiteiten om het beperkte leven wat leuker te maken voor de ouderen. Omdat de locaties niet bezocht kunnen worden, deden ze alles via de livestream en dat was een groot succes in de verzorgingshuizen.

Studenten helpen Delftse ondernemers uit de brand met nieuw initiatief>

Maandag werd de LiD3Daagse afgetrapt met een pubquiz. Deze quiz was in de stijl van de oude tijd. Dinsdag was het voor de ouderen de dag om hun schilderkunsten te laten zien. De schildertechnieken van de bekende tv schilder Bob Ross werden op een beeldscherm vertoont door leden van Stichting Leven in Delft. En woensdag was het tijd voor muziek en beweging.

Benieuwd geworden naar de belevenissen van de ouderen? Een medewerker van de Lindenhof heeft elke dag een stukje gefilmd en zodat wij ook mee konden genieten.

Lees hier hoe de pubquiz op dag één en het schilderen op dag twee verliepen.