Delftse ouderen worden 3 dagen online getrakteerd op leuke activiteiten

 

Meedoen met een pubquiz, schilderen als Bob Ross en met de voetjes van de vloer met Dans Harmonie. Ouderen in Delft zitten deze week in ieder geval niet stil. Ze doen mee aan de activiteiten 3-daagse van stichting Leven in Delft (LiD) van het Delftsch Studenten Corps.

 

Ouderen in Delftse verzorgingshuizen Delfshove, De Buytenweye en de Lindenhof zitten maandag, dinsdag en woensdag vanaf 14.00 uur vol spanning voor een groot beeldscherm. Want daar en dan begint de online LiD3Daagse, waarbij ouderen uit Delftse woonzorgcentra worden vermaakt via een livestream. Maandag deden de ouderen een pubquiz vanuit de Sociëteit Phoenix. Deze quiz is in de stijl van de oude tijd. Dinsdag wordt er een schildercursus gegeven zoals Bob Ross dat vroeger deed en woensdag is het tijd voor de Delftsche Studenten Dans Harmonie.

 

Door corona is het sociale leven van veel mensen behoorlijk ingeperkt. Vooral ouderen dreigen snel te vereenzamen. Stichting Leven in Delft werd in 2012 werd opgericht door het Delftsch Studenten Corps. Er werden er vooral veel leuke activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar te verbinden, en om de band tussen studenten en inwoners sterk te houden. Nu helpen de LiD activiteiten ook om het beperkte Corona leven wat leuker te maken.

 

De LiD3Daagse is online via een livestream, omdat je in deze tijd de locaties niet zelf kunt bezoeken. Maar wil je de ouderen ook zien genieten de komende dagen? Blijf dan onze site in de gaten houden. Een medewerker van de Lindenhof maakt elke dag een korte opname voor Omroep Delft zodat wij ook kunnen zien hoe de ouderen genieten van het dansen, schilderen en de pubquiz.

 

Hieronder zie je een kort beeldfragment van de medewerker van de Lindenhof van de pubquiz.