Raad bereikt akkoord: ruim 6 ton voor musical over Willem van Oranje

 

Delft, 23-11-2020 - De gemeenteraad is afgelopen vrijdag met een ruime meerderheid akkoord gegaan om voor de musical van Willem van Oranje 630.000 euro uit te geven. Met dat geld wordt onder andere een theater aan de Heertjeslaan gebouwd.

 

Eerder dit jaar schreven we dat er een miljoen euro in de musical geïnvesteerd zou worden dat wordt dus 630.000 euro. In het najaar van 2021 zou het theater haar deuren moeten openen, om precies te zijn zeven maart, voor bezoekers. Het theater zal 1300 bezoekers kunnen ontvangen en wordt behuisd met de nieuwste technieken. De raad stemde ook in met de afspraak dat de gemeentelijke kosten, die 213.000 euro bedragen, in vijf worden terugverdiend via de jaarlijkse huur.

 

Nieuwe steunmaatregelen voor Delftse ondernemers >

 

Het besluit was niet eenstemmig, Groep Stoelinga en Stadsbelangen Delft vroegen het college via een motie om een half jaar te wachten met het besluit, zo meldt de gemeente op haar website. Beide fracties wezen op de coronapandemie en haar mogelijk langdurige gevolgen. De overige fracties verwierpen de motie.

 

Theatraal

De musical wordt geproduceerd door Rick Engelkes en Pierre Kasten en was aanvankelijk gepland voor een voorjaarspremière, maar is uitgesteld vanwege corona naar het najaar van 2021. Het toneelspel zal het levensverhaal van Willem van Oranje centraal staan, wat Engelkes vorig jaar als ‘uiterst theatraal’ beschreef aan het AD. De makers hopen met de voorstelling een toneelspel neer te zetten voor alle Nederlanders.

 

Financiële Winkel biedt hulp aan mensen met (corona)schulden >

 

Naast de beslissing over de musical, waren alle partijen het er over eens dat de verkeersveiligheid op het Delflandplein verbeterd moet worden. Wethouder Martina Huijsmans (D66), verwacht op korte termijn de resultaten van een onderzoek naar de effecten van verschillende maatregelen op de rotonde, zo schrijft de gemeente op de website. Aan het begin van het eerste kwartaal van 2021 heeft Huisjmans een voorstel. Daarnaast wordt een deel van de gevraagde snelle maatregelen al uitgevoerd; het groen wordt flink gesnoeid en er wordt gekeken naar de belijning en de borden.