Één miljoen voor musical Willem van Oranje

 

De gemeente Delft gaat één miljoen euro investeren in de nieuwe musical Willem van Oranje, in ieder geval als de raad instemt met de investering. Het geld wordt gebruikt voor de bouw van een nieuw theater, de aanleg van andere voorzieningen, de voorbereidingskosten en de huur van het TU-terrein.

 

Het nieuwe theater komt aan de Heertjes-laan in het zuidelijke deel van de TU Campus. Omdat de gemeentelijke kavel te klein is voor het enorme theater dat gebouwd gaat worden, wordt ook een stuk grond gehuurd van de TU Delft. De gemeente betaalt die huur.

 

De werkzaamheden voorafgaande aan de bouw van het theater zijn gestart. In het theater komen 1350 stoelen en wordt het publiek verwent met technieken als projecties. Het theater en de musical moet het publiek meevoeren naar de 16de eeuw. De tijd dat Willem van Oranje leefde. Zoals bekend werd de Vader des Vaderlands in 1584 in de Delftse Prinsenhof doodgeschoten.

 

Theater- en filmproducent Rick Engelkes steekt 10 miljoen euro in de voorstelling. De musical moet een looptijd van minimaal vijf jaar krijgen. De gemeente Delft denkt de 1 miljoen terug te verdienen met de verhuur van de kavel en de onderverhuur van het TU-terrein aan de theater- en filmproducent.