VIDEO: Corona zorgt voor schulden, maar de Financiële Winkel biedt hulp

 

Delft, 10-11-2020 - Het coronavirus raakt iedereen, maar mensen met schulden of mensen die in de schuld raken worden nog eens extra hard geraakt. Zo kan een klein probleem steeds groter worden als er niet om hulp wordt gevraagd. Maar de Financiële Winkel biedt hulp.

 

Het coronavirus werkt financieel voor veel mensen moordend. Bedrijven zien hun inkomsten teruglopen, de cultuursector moet zijn deuren sluiten en werknemers verliezen hun baan. Tussen maart en augustus waren er ook twee tot drieduizend aanmeldingen bij gemeentes voor schuldhulp. Een van deze schuldhulpaanvragers was Antonia Stoupa (62) met wie de Gemeente Delft onlangs sprak.

 

Onlangs stemde de gemeente nog voor een verhoging van het minimumloon >

 

Door een zware depressie kwam Stoupa in de schulden terecht. “Ik kwam niet meer uit bed, ik las geen post. Ik voelde me geen mens meer.” Totdat er een deurwaarder voor de deur stond en toen zakte het besef er bij de Delftse in, er moest iets veranderen. Zo kwam Stoupa bij de Financiële Winkel van de Gemeente Delft terecht.

 

 

Hulp

De Financiële Winkel nam de schulden over en regelde alles met de schuldeisers en zo kwam Stoupa er weer bovenop, ze voelde zich weer vrij en had haar zelfrespect terug. Haar advies is dan ook: ‘’Vraag zo snel mogelijk hulp. Wacht niet lang. Schulden worden anders alleen maar hoger!” Karin Schrederhofd, wethouder wonen, zorg, sport en armoedebeleid sluit zich hier volledig bij aan, zo vertelt ze op de website van de Gemeente Delft: ‘’Door schaamte wachten veel mensen onnodig lang met het vragen van hulp. Zonde! Zo wordt uw schuld alleen maar hoger. De mensen van de Financiële Winkel helpen u graag, dus wacht niet af en maak een afspraak.”

 

QuarantaineKunst tovert jou straat om tot een openluchtmuseum >

 

De Financiële Winkel is geopend op maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 en dinsdag van 13.30 tot 16.30. De Financiële Winkel van Delft helpt je om de financiële zaken weer op orde te krijgen, ze geven informatie en advies en daarnaast begeleiden ze je ook bij eventuele schuldhulptrajecten. Daarnaast verwijzen je ook door naar andere instanties, denk aan Delft Voor Elkaar, Humanitas of Isofa, wanneer die beter kunnen helpen.

 

Heb je nu (beginnende) schulden wacht dan niet en vraag om hulp, door te bellen naar 14015 of online een afspraak te maken bij de Financiële Winkel.