Jazz Festival Delft gaat door dit jaar

 

Goed nieuws voor de Jazz fans, want het Jazz Festival Delft 2021 gaat door! Alleen wordt het dit jaar wel iets anders dan anders waarschuwt organisator Bram Stoeken.

 

 

 

“Normaal staat Delft op z’n kop en wordt er overal in de stad gedanst en gefeest. Dit jaar mag dat niet van de gemeente, maar we zijn allang blij dat het festival door kan gaan”, aldus Stoeken.

 

 De gemeente heeft een aantal voorwaarden om het festival door te laten gaan. Zo mogen er geen grote podia in de stad komen te staan. Daarom is er een verrijdbaar podium geregeld. Elke avond gaat het podium naar een andere markt in Delft. Ook mogen bezoekers niet dansen voor het podium. Het idee is daarnaast om gebruik te maken van de terrassen van de horeca. Mensen kunnen daar zitten, wat drinken en genieten van de optredens. "Wij verzorgen zelf geen zitplaatsen", zegt Stoeken.

 Mensen op hun stoel houden

“Het gaat wel een hele uitdaging worden om de mensen op hun stoel te houden, dat is nieuw voor ons. Maar we gaan er vast uit komen. Mocht iemand nog goede ideeën hierover hebben, dan hoor ik het graag", laat de organisator weten.

 

Lees ook: Cultuurtafel roept gemeente op te investeren in cultureel aanbod van Delft

 

 Op de vraag of ze al artiesten kunnen aankondigen voor het Jazz Festival Delft laat de festivaldirecteur weten dat ze, doordat ze toestemming hebben van de gemeente, nu om tafel kunnen gaan met de horeca om afspraken te maken. Daarna gaan ze artiesten benaderen. Hij verwacht niet dat daar problemen zullen ontstaan, omdat artiesten een lange tijd niet hebben opgetreden en heus wel graag willen.

 Lees ook: Delft Chamber Music Festival is live te bezoeken

 

Verrijdbaar podium over verschillende plekken

  Jazz Festival Delft zal rondtrekken vanaf donderdag 26 augustus tot zondag 29 augustus. Het podium zal die dagen komen te staan op het Doelenplein, de Beestenmarkt, het Brouwersplein en op de Markt.