Gemeente Delft organiseert bijeenkomsten voor het Schieoevers-gebied en wil jouw ideeën horen

De Schie. Foto: Natubes

Voor 13 februari hoort de gemeente graag wat voor ideeën je hebt voor het Schieoevers Noord-gebied. Zo zijn er al plannen geopperd voor een openlucht zwembad, een creatief centrum en een stadsstrand.

Maandag 1 februari trapt de gemeente ‘de week van de bereikbaarheid’ af. Dit is een van de zestien bijeenkomsten waar Delftenaren hun ideeën kunnen delen voor het nieuwe Schieoevers Noord-gebied. Tijdens de bijeenkomst op 1 februari staat de bereikbaarheid van het Schieoevers gebied centraal.

Scouting

Samen met vier professionals van o.a. de TU Delft, fietsersbond en een deskundige in mobiliteit gaat wethouder Martina Huijsmas in op mobiliteit en wat dit betekent voor Delft en specifiek voor het Schieoevers Noord-gebied. Tijdens deze bijeenkomst worden ook de reeds op de website geplaatste ideeën besproken. En kunnen er dus nieuwe ideeën worden ingebracht.

Lees dit ook: Delftse begrotingstekort loopt op naar 7,1 miljoen euro >

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Ook op dinsdag 2 februari, woensdag 3 februari en donderdag 4 februari worden om dezelfde tijd georganiseerd. Dit zijn respectievelijk een inspiratiesessie over deelmobiliteit, inspiratiesessie over de nieuwe Gelatinebrug, de bereikbaarheid van het Schieoevers-gebied.

Tot en met 11 februari worden er nog bijeenkomsten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen via de bijbehorende de zoomsessies die te vinden zijn op de website. Op het moment van schrijven is het populairste idee om de ‘Water Scouting Nautilus in Nieuwe Haven promoten’ met 60 likes. Hierin wordt meer aandacht gevraagd voor de waterscouting en kan het Schieoevers-gebied ingevuld worden met een nieuw scoutinggebouw.

Ambachtscentrum

Op de voorlopige plek twee met 49 likes staat een ‘ambachtscentrum’. Hier kunnen creatieve makers en ondernemers een ambacht uit oefenen en kunnen bezoekers de werkplaatsen en winkeltjes bezoeken en workshops volgen. Het moet een ‘creatief knooppunt’ worden waar mensen elkaar ontmoeten en geïnspireerd worden.

Al gelezen? Sociale werkgroep ZorgHub wint 1 miljoen euro >

Op de voorlopige derde plek staat met 45 likes het idee om de Schieoevers Noord te gebruiken voor een nieuw stuk groen in bijvoorbeeld de vorm van een park of groene speeltuinen. Tot 13 februari kun je je ideeën indienen, het meest gelikete idee zal geselecteerd worden als bestemming voor de Schieoevers.