Delftenaren (16, 39, 40) aangehouden voor ongeregeldheden jaarwisseling

De politie heeft drie Delftenaren aangehouden in verband met de ongeregeldheden bij de Debussyflat van afgelopen jaarwisseling. Het gaat om twee volwassen mannen (39 en 40) en een minderjarige jongen (16). Zij worden alle drie verdacht van openlijke geweldpleging.
De ME werd ingeschakeld bij ongeregeldheden tijdens Oud en Nieuw | © Omroep West/Regio 15

Bij de Debussyflat in Buitenhof ging het tijdens de afgelopen jaarwisseling flink mis. Agenten werden vanuit de flat bekogeld met vuurpijlen en knalvuurwerk. Hierom startte de politie een onderzoek, waarbij vorige week een 40-jarige en een 16-jarige verdachte werden aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Maandag 1 april meldde een 39-jarige derde verdachte zich bij het bureau. Hij wordt woensdag 4 april voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of hij langer moet blijven zitten.

Over de identiteit van en de relatie tussen de verdachten heeft de politie nog niks bekend gemaakt. Ook is niet bekend of de verdachten vaker met de politie in aanraking zijn geweest: "Daar doen wij geen uitspraken over", aldus een woordvoerder. Wel is bekend gemaakt dat de drie uit Delft komen, en dat zij zelf niet in de Debussyflat wonen.

Verder meldt de politie dat er waarschijnlijk meer aanhoudingen zullen volgen.

Ongeregeldheden
Burgemeester Marja van Bijsterveldt liep tijdens Oud en Nieuw mee met de hulpdiensten toen het op meerdere plekken in de stad mis ging. Zij vertelde hierover tijdens een speciale radio-uitzending van Omroep Delft.

Ook D66-raadslid Sophie Koek sprak zich uit tegen de ongeregeldheden, en hoopt dat het College van B en W actie onderneemt.