Burgemeester Marja van Bijsterveldt: "Dankbaar voor inzet van iedereen tijdens de jaarwisseling"

De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt is blij met hoe de jaarwisseling is verlopen in haar gemeente.

Na een zeer bewogen jaar met vele beperkingen en aanpassingen kwamen aan het einde van het jaar ook nog het vuurwerkverbod en de andere extra preventieve maatregelen. Deze moesten genomen worden om het oud en nieuw rustig te laten verlopen. Dit om te voorkomen dat er nog meer druk op de zorg zou komen. Maar het was wel even spannend hoe de Delftenaar dit zou oppakken.

Lees ook: Jaarwisseling Delft: “Geen pijl op te trekken!”

Volgens Van Bijsterveldt hebben Delftenaren oudejaarsavond in kleine kring thuis gevierd en daardoor hebben zij op deze manier bijgedragen aan een veilig oud en nieuw. "Ik wil alle Delftenaren die zich daarvoor ingezet hebben bedanken", zegt de burgemeester. "Ik dank natuurlijk ook van harte de mensen van politie, brandweer, zorgverleners, Delft voor Elkaar, de buurtvaders van Voorhof en Buitenhof, Avalex en onze eigen medewerkers van onder meer Veiligheid, Toezicht & Handhaving en Beheer Openbare Ruimte voor hun inzet tijdens en ter voorbereiding van oud en nieuw."

Veiligheidsregio Haaglanden en Politie Eenheid Den Haag spreken van een drukke, maar goed beheersbare jaarwisseling. Hoewel sommigen zich niet aan het vuurwerkverbod hielden en er helaas ook ditmaal incidenten waren, zoals containerbranden en buitenbranden, is er geen sprake geweest van ernstige verstoringen van de openbare orde.

Lees ook: Renier de Graaf zet meer personeel in op spoedeisende hulp

"Het doel was om te voorkomen dat de druk op de zorg nog meer zou toenemen als gevolg van slachtoffers door vuurwerk of incidenten. En dat is gelukt. Iedereen veel dank daarvoor", zegt Van Bijsterveldt. "We hopen allemaal dat de coronamaatregelen en de komst van het vaccin ervoor zorgen dat ons normale leven zich weer enigszins kan herstellen. Laten we met deze hoop het nieuwe jaar beginnen."