Wethouder Huijsmans opent het Delftzichtpark

Wethouder Martina Huijsmans heeft vorige week het Delftzichtpark geopend. Zij onthulde samen met Elske Stellingwerf, voorzitter van de buurtvereniging Delftzicht, het naambordje van het tijdelijke park. Met behulp van sponsoren is er een mooi lange groene strook gemaakt met een diversiteit aan bomen, plantenbakken, bloemen, struiken en bankjes.

Het park bevindt zich op de plek waar ooit het ‘oude’ spoor lag, voordat de tunnel gebouwd werd. Daarom opende wethouder Huijsmans het park symbolisch door als eerste ‘de trein’ te pakken door het park heen. De wethouder liet weten dat zij zelf erg tevreden is met het initiatief van de bewoners. ‘Ik kom zelf graag op deze plek en ik hoop dat de bewoners elkaar kunnen blijven vinden’, vertelde Huijsmans op het evenement.

Dit tijdelijke park aan de Engelsestraat is door de wijk ingericht in overleg met de gemeente Delft. Met behulp van sponsoren is er een mooi lange groene strook gemaakt met een diversiteit aan bomen, plantenbakken, bloemen, struiken en bankjes waar de burgers elkaar kunnen ontmoeten.

Lees ook: Projectontwikkelaars gaan meebetalen in Delft: ‘Onredelijk om kosten te verhalen op bewoners’ >

Symbolisch de trein in

Door symbolisch nog één keer de 'oude trein' bovengronds te laten rijden starten wijkbewoners gezamenlijk een reis via het Delftzichtpark naar de toekomst van het van Leeuwenhoekpark. Het parkje aan de rand van de wijk Delftzicht is overigens nog niet af. Binnenkort komt er een Jeu de Boules-baan en bewoners zijn uitgenodigd om verder invulling te geven aan het Delftzichtpark.