Wandelinitiatief om eenzame vrijgezellen uit datingdepressie te helpen

De Delftse datingapp Breeze is een samenwerking aangegaan met wandelinitiatief Stadswandeling010 om eenzaamheid onder vrijgezellen te verminderen. De initiatiefnemers zagen dat er een toename is aan eenzame vrijgezellen. Met culinaire en coronaproof wandeldates hopen ze een bijdrage te kunnen leveren om uit de nationale datingdepressie te komen. De dates vinden naast Delft al in verschillende steden plaats.

Een jaar geleden schreef de NOS al over deze groep mensen en sindsdien merken de twee samenwerkende partijen dat het probleem nog groter is geworden. Initiatiefnemers Rutger en Hanna- tevens liefdeskoppel – zijn blij dat ze nu hun steentje kunnen bijdragen. ‘’Naarmate de crisis langer duurt zien we veel vrijgezellen worstelen met eenzaamheid en het daten ligt zo goed als stil. Ook de overheid heeft weinig aandacht voor deze doelgroep’’, aldus Rutger.

Lees ook: Coronacrisis zorgt voor meer drugs en drank gebruik onder studenten >

Ze gingen op zoek naar een oplossing en vonden een samenwerkingspartner in de Delftse dating start-up Breeze. Rutger: ‘’We gaan vrijgezellen helpen aan een corona-veilige date. Uiteraard roepen we iedereen op zich aan de geldende coronaregels te houden. Is de eerste date bevallen? Dan adviseer ik als tweede date om samen naar de coronateststraat te gaan en na een negatieve uitslag pas te zoenen."

Omzet

Stadswandeling010 is sinds de lockdown al bezig met het steunen van de horeca. Met het nieuwe initiatief voor de vrijgezellen blijft die sector nog steeds geholpen omdat alle wandelroutes langs verschillende horeca afhaalpunten lopen en daar op die manier een beetje omzet gedraaid kan worden.

Datingapp Breeze zette hiervoor ook al volledig in op fysieke dates. Want: gemiddeld swipen gebruikers van andere datingapps 38 uren (een volledige werkweek!) op hun telefoon voordat ze een fysieke date plannen. Joris van Doorninck, co-founder van Breeze geeft aan dat zij af willen van de digitale vleeskeuring en inzetten op echte dates tussen echte mensen. ‘’Na het invullen van je profiel ontvang je per dag maximaal 2 matches. Chatten kan niet, meteen een date inplannen wel.’’

Lees ook: Ontdek Delft op een andere manier tijdens de Water-wandeltour >

Routekaart

Binnen de datingapp is de Stadswandeling nu te boeken als activteit. Voor €3,50 download je een routekaart naar keuze waarop verschillende horeca afhaalpunten vermeld staan. Daar kun je een hapje en een drankje kopen en deze nuttigen op weg naar het volgende afhaalpunt. Naast Delft doen de steden Rotterdam, Hellevoetsluis, Schiedam, Vlaardingen, Dordrecht en Gouda ook al mee met het initiatief.

Bekijk hier de video voor meer informatie.