(VIDEO) Raamstraatkerk sluit: ‘geld mag geen reden zijn’

Bij buurthuis De Wending was dit weekend een informatiebijeenkomst vanwege het mogelijk sluiten van de kerk aan de Raamstraat. De H.H. Franciscus en Clarakerk doet in de nabije toekomst mogelijk niet meer dienst als kerk. Reden hiervoor is dat er te weinig mensen en budget zijn, en dat het aantal kerkgangers alsmaar afneemt. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren ging zaterdag langs bij de informatiebijeenkomst.

“Met een kleiner wordende kerkgemeenschap moet je keuzes maken. Je moet bepaalde dingen loslaten om in nieuwe dingen te kunnen investeren. Concreet betekent dit dat we van vier naar twee kerkgebouwen terug moeten”, vertelt vicevoorzitter van de Ursulastichting Stijn Franken.

Bezoekers van de informatiebijeenkomst waren niet allemaal tevreden over de keuze van de parochie. Sowieso werd de samenkomst op zaterdagochtend mede vanwege een petitie van buurtbewoners en parochianen gehouden. “Ik heb een enorme hekel aan mensen die over geld praten want binnen mijn geloof is dat niet het eerste waar het om gaat”, zegt een teleurgestelde bezoeker. Volgens hem is binding met de kerk binnen de geloofsgemeenschap een groot goed, en zullen mensen niet snel voor een alternatief kiezen. Het is volgens hem beter om meer gelovigen te werven. Een andere bezoeker is het daarmee eens, zij zegt: “kosten mogen geen factor zijn, vind ik. Draag de monumenten aan de overheid over.”

Lees ook: