Sloop van 65 woningen in het Heilige Land, 46 woningen ervoor terug

Foto: Google Maps

De witte huisjes in het Heilige Land zijn binnenkort niet meer. Er komen nieuwe eengezinswoningen aan de Dr. Schaepmanstraat, Odulphusstraat en de Cornelis Musiusstraat. De woningen worden energiezuinig, gasloos en krijgen vloerverwarming.

De woningen beschikken daarnaast over een bergingssysteem onder de achtertuin dat water kan opslaan. Dat gebeurt in zogeheten water-infiltratiekratten, die ervoor zorgen dat regenwater van hoosbuien niet in het riool terecht komt.

Koken gebeurt in de woningen elektrisch en een warmtepomp zorgt voor verwarming. Zowel de begane grond als de eerste verdieping beschikken over vloerverwarming en op het dak komen zonnepanelen.

Voorrang

De 46 woningen zullen gebouwd worden in de structuur van jaren ’20 woningen, hebben een gebruiksoppervlak van 110 vierkante meter. In september 2020 start New Horizon met de sloop van de 65 oude woningen.

Naar verwachting zijn de eerste woningen in het Heilige Land klaar in oktober van dit jaar en na de zomer start de toewijzing van de woningen.

Heb je dit al gelezen? Hoogleraar TU Delft: 'Verborgen woningaanbod zichtbaar maken kan oplossing zijn voor huizenprobleem' >

In eerste instantie krijgen ‘oude’ bewoners voorrang, zij moeten zich wel hebben aangemeld voor de woningen en voldoen aan de voorwaarden.

De overige woningen zullen verhuurd worden via woningplatform Woonnet Haaglanden.