Politie deelt 45 boetes uit tijdens grote verkeerscontrole in Delft

Te hard rijden, drank en drugs achter het stuur, en openstaande boetes die geïnd hadden moeten worden; dit alles kwam aan het licht tijdens een grote verkeerscontrole aan de Olof Palmestraat in Delft. De politie had er de handen vol aan donderdag 3 juni.

Tijdens de controle zijn door de politie 45 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werd er 401,- euro aan openstaande boetes geïnd.

Lees ook: Parkeerwekker app waarmee parkeerboetes worden voorkomen mogelijk ook verboden in Delft

Ook werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén van hen zat met een fles drank achter het stuur toen een motoragent hem passeerde. Uiteindelijk blies de bestuurder 910 ugl, terwijl 220 ugl het maximaal toegestane is. Van deze persoon is het rijbewijs ingevorderd.

Katvanger

Verder testte een automobilist bij de controle positief op het gebruik van THC en cocaïne, ook was het identiteitsbewijs van deze verdachte niet meer geldig. Deze bestuurder staat bekend als katvanger. Een katvanger is iemand die in naam eigenaar is van een voertuig, bedrijf of iets dergelijks, met als doel om de werkelijke eigenaar buiten bereik van de justitie te houden. De bestuurder wilde dan ook niet prijsgeven van wie de auto was waar hij in reed. Genoeg reden voor de politie om te kijken of de eigenaar van de auto zijn auto wel aan deze knaap mee heeft willen geven. Totdat de politie dat heeft uitgezocht, is de auto in beslag genomen.

Twee andere bestuurders zaten wat betreft snelheid net onder de invorderingsgrens van het rijbewijs, maar kunnen wel een flinke boete op de deurmat verwachten.