Onverwachte opsteker van ruim 1,6 miljoen euro voor de Gemeente Delft

Benzinestation Shell Nederland aan de Westlandseweg – Foto Frans van Rijnswou

Gemeente Delft heeft 1.695.000 euro verdiend aan de veiling van de exploitatierechten van twee benzinestations aan de Westlandseweg. Dat hebben ze in een brief aan de gemeenteraad laten weten. ''Het geld zorgt voor een positieve opsteker bij het opmaken van de jaarrekening 2020, die onder meer als gevolg van de kosten voor de bestrijding van de coronacrisis met een negatief saldo moet worden afgesloten'', aldus de gemeente in de brief.

Het gaat de twee benzinestations aan de Westlandseweg nummer 52 en 119. Delft vroeg vorig jaar aan het bedrijf BZO Tankstations om de veiling van de huurrechten te organiseren. De twee tankstations gingen in een en dezelfde kavel van de hand. Het was voor Shell Nederland belangrijk om de exploitatierechten voor de lucratieve verkooppunten in Delft te behouden. Ze beschikte al lange tijd over de exploitatierechten en heeft die nu voor nog eens een periode van 15 jaar.

Lees ook: Delftse begrotingstekort loopt op naar 7,1 miljoen euro >

Naast de Entrance Fee (entreegeld) van 1.695.000 euro betaalt Shell betaalt jaarlijks ook 135.000 euro huur. Dat is 33.386 euro per jaar hoger dan in het oude contract.
Foto: Frans van Rijnswou