Nieuwe woningen, vernieuwingen en festiviteiten in de Kuyperwijk

Van Foreestplein in de Kuyperwijk

De Kuyperwijk, die gebouwd is in de jaren zestig, is in een rap tempo aan het vernieuwen. Samen met winkeliers en corporaties investeert de gemeente in deze wijk. Om deze vernieuwing te vieren, hijst wethouder Lennart Harpe (VVD) van Jeugd, Onderwijs, Integratie en Emancipatie de vlag.

Op de vlag staat het nieuwe logo van het winkelcentrum Van Foreest. De gemeente heeft samen met bewoners en ondernemers het plein en de Van Schuijlenburchstraat vernieuwd. ‘’Nu herkent iedereen aan de vrolijke stippen het winkel- en voorzieningencentrum als het hart van de wijk’’ aldus de gemeente.

Renovatie

De ondernemers bouwen verder op deze vernieuwingen. Het logo van het winkelcentrum is vernieuwd en de ondernemers zullen de komende tijd verder investeren in hun winkels. Daarnaast zal er ook geïnvesteerd worden in de woningen van de Kuyperswijk.

Er komt weer ruimte voor terrassen, muziek en evenementen in Delft >

Vidomes leverde onlangs 23 eengezinswoningen op aan de Van Alkemadestraat en in het derde kwartaal volgen de appartementen aan de Van Schuijlenburchstraat. Bijzonder is hierbij de sociale woonvorm: ‘voor en door bewoners’.

Dit houdt in dat bewoners elkaar kennen en helpen, samen gezamenlijke activiteiten organiseren en wonen bij en met elkaar. Ook is Vestia begonnen met de renovatie van woningen en aan de Teding van Berkhoutenlaan komt een nieuw woningaanbod in de vorm van een kleinschalig appartementencomplex.

Wijkmarkt

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen van de Kuyperswijk, neem dan een kijkje in de buurtkrant. Hierin staat ook activiteiten voor kinderen en jongeren, bijvoorbeeld een wijkmarkt die georganiseerd wordt op 10 juli door onder andere de politie, gemeente Delft en Delft voor Elkaar op het Van Foreestplein.

Tijdens deze wijkmarkt kun je in gesprek met de politie over de veiligheid in de wijk, maar ook je mening geven over verschillende ontwikkelingen en plannen in de buurt. Daarnaast kun je, je medebewoners ontmoeten en samen een kop koffie drinken én er zijn sportieve activiteiten voor jongeren.

Raad krijgt meer inspraak over financiën gemeente: ‘De kiezer kan ons hier weer op afrekenen’ >

Op woensdag 23 juni na het hijsen van de vlag, overhandigt wethouder Harpe de eerste exemplaren aan de bewoners en ondernemers van de wijk. Daarnaast kun je meer informatie vinden over de wijk op de website.