Na jaren van sluiting is de nieuwe, rookvrije speelplaats aan Nassauplein weer geopend

Het Nassauplein voor de herinrichting en renovatie. Foto: Google Maps

Aan het Nassauplein is afgelopen maand een nieuwe, rookvrije speelplaats geopend. Het plein was jarenlang gesloten omdat de grond ernstig vervuild was. Met een volledige renovatie zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, een basketbalveld aangelegd en is de bestrating vernieuwd.

Buurtbewoners uit de Wippolder hebben eind februari samen met wethouder Martina Huijsmans en Meindert Stolk van van de provincie Zuid-Holland, het nieuwe plein geopend. Bij de herinrichting van het plein zijn de bewoners betrokken geweest. Ze konden meedenken over hoe de speelplaats eruit moest komen te zien. Ook de TU Delft was bij het project betrokken. Studenten van de faculteit Bouwkunde hebben namelijk meegewerkt aan het plan voor groen op het plein.

Langer geduurd
Op het plein liggen nu 'stapstammen' en speelheuvels en is het kunstgrasveld klaar en het voetbalveld ingezaaid. De speelplaats is bedoelt voor kinderen van 4 tot 18 jaar oud.
Ook staan er verschillende soorten bomen en struiken op het plein die vogels, vlinders en bijen aan moeten trekken. Wethouder Huijsmans laat aan het nieuwsplatform van de gemeente weten blij te zijn dat het plein weer geopend is.

“Het heeft langer geduurd dan gedacht, maar is het wachten waard. Samen met de buurt hebben we alle wensen voor de plek in beeld gebracht. En dan dit als prachtig resultaat. Het Nassauplein is dé plek in de buurt om te spelen en elkaar te ontmoeten,” aldus Huijsmans.



Ook Stolk was te spreken over het vernieuwde plein: “Ik ben er trots op dat we samen met de gemeente deze mooie en veilige plek in de wijk hebben kunnen maken. Ik ben blij dat we als provincie hieraan hebben kunnen meewerken. De bewoners van de Wippolder gaan er heel veel plezier van krijgen.”