Lichtjesavond Delft 2020: anders dan anders

Fotograaf: Lichtjesavonddelft.nl

Fonkelende lichtjes, kraampjes met chocolademelk, glühwein en warme happen, muziek en entertainment, oude bekenden die je plots weer ziet – kortom: lichtjesavond is dé winterfeestavond voor Delftenaren. Maar door corona wordt Lichtjesavond op een wel heel aparte manier gevierd, namelijk: online.

Niet verzamelen op de Markt dit jaar maar lekker wegkruipen onder een warm dekentje op de bank. Omdat groepsvorming door corona niet mag, bedachten de organisatoren, De Burgemeesters, een alternatief. Daarom zijn ze met het idee gekomen om een thuisprogramma en een live-uitzending te organiseren.

Kerstbomen werden dit jaar al vóór Sinterklaas verkocht >

Optredens

Dit jaar zal wél net als ieder ander jaar de kerstboom ontstoken worden. Let wel op: de uitzending begint pas om 20.00uur. Dit is gedaan in verband met de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen die van 19.00-20.00uur uitgezonden wordt. Daarnaast zijn er ook zangoptredens van DJ Remedy, Wolter Kroes, Mike Peterson, Sotiri Antonakoudis, de Koninklijke Harmoniekapel Delft en de hele show wordt ook nog eens begeleid door Captain Midnight.

Commissie denkt na over het gevaarlijk Delflandplein >

De livestream zal te volgen zijn op de website Lichtjesavond.nl en via TV West. Om alvast in de stemming te kopen kunnen je Delftse Dooschen kopen gevuld met heerlijke lokale Delftse lekkernijen, helaas zijn de Lichtjesavond varianten van de Delftse Dooschen al uitverkocht.

Wil je alvast in de stemming komen? Kijk dan alvast de trailer van Lichtjesavond 2020: