Kerstbomen dit jaar al vóór Sinterklaas veel verkocht in Delft

Je had het misschien al gemerkt wanneer je door de stad liep of fietste: er zijn al opvallend veel kerstbomen te zien, en dat terwijl het Sinterklaasfeest nog moet worden gevierd. Je ziet de dennebomen nog onderweg op iemand zijn rug of fiets, of zelfs al opgetuigd als je bij de huizen van Delftenaren naar binnen kijkt. Onafhankelijk van elkaar signaleren Delftse verkopers dat de kerstbomenverkoop dit jaar veel vroeger piekt dan voorgaande jaren, schreef het AD gisteren.

Meestal denk je pas aan een kerstboom als Sinterklaas al een paar dagen achter de rug is. Dat is dit jaar dus wel anders. Omdat vanwege coronacrisis meer mensen kerst thuis vieren, werd er al een hogere verkoop van de bomen verwacht. Maar daarbij hebben mensen na dit bewogen jaar meer behoefte aan gezelligheid en willen daar blijkbaar niet langer mee wachten. Een echtpaar vertelt in het artikel van het AD dat ze dit jaar dit jaar eerder dan anders een kerstboom kopen omdat het sfeerverhogend werkt in deze donkere tijd. Ze doelen daarmee dus zowel op het gebrek aan daglicht als de situatie rondom corona.

Sinterklaas door corona geen optie? Omroep Delft selecteerde drie alternatieven>

Meerdere kerstboomverkopers in Delft herkennen de trend van de vroege piek in de verkoop. Ranzijn verkoopt inmiddels al twee weken kerstbomen en verkopers van Gerrits Kerstbomenland geven ook aan dat de verkoop ongelofelijk hard gaat. Sinds vorige week vrijdag zijn daar al enkele honderden kerstbomen verkocht. Gerrits Kerstbomenland, al 45 jaar het bekendste ambulante verkooppunt van Delft zegt dat ze in al die jaren nog niet hebben meegemaakt dat de liefhebbers zo snel waren.

Volgens een medewerker van Ranzijn is een ‘vroege boom’ zo gek nog niet. ‘’De kwaliteit is prima’’, zegt hij tegen het AD. ‘’Als de boom op tijd water krijgt, staat-ie zes weken na plaatsing nog steeds te stralen. Het naadverlies is heel beperkt.''

Voel je overigens niet meteen opgejaagd om ook snel een boom aan te moeten schaffen: Voorlopig zijn de bomen nog lang niet uitverkocht. Aanstaande zaterdag wordt de grootste omzet verwacht.