Leerlingen bouwen twee tiny houses op Stanislas college

Wethouder Lennart Harpe legt de eerste steen voor twee tiny houses

Deze week legde wethouder Lennart Harpe de eerste steen voor twee tiny houses op het Stanislas college Krakeelpolderweg. Leerlingen van de school gaan de tiny houses bouwen, waarmee ze aandacht gaan besteden aan duurzame oplossingen. Een van de huizen krijgt zonnepanelen en het andere een sedumdak. De bouw van de twee tiny houses maakt onderdeel uit van het initiatief Smart Makers Delft.

In de toekomst gaat Smart Makers Delft werken met reële opdrachten voor leerlingen vanuit het bedrijfsleven. Directeur van Stanislas Krakeelpolderweg, Rowdy Lagraauw: "Het is toch geweldig als leerlingen het metselen kunnen oefenen met een echte metselaar. Iemand die zijn hele leven metselt, kan de lessen over metselen op een mooie manier verrijken. Leerlingen leren dan nóg meer”.

Innovatie en techniek
Wethouder Harpe vindt de betrokkenheid van het bedrijfsleven erg belangrijk. Hij meent: "Delft - dé stad voor innovatie en techniek - moet een plek zijn waar niet alleen innovaties worden bedacht, maar waar ze ook ontwikkeld, geprobeerd en gemaakt worden. Tegelijkertijd gaat de ontwikkeling in de techniek razendsnel. De samenwerking tussen opleidingen en het bedrijfsleven zorgt voor een optimale aansluiting op het werkveld. Het bedrijfsleven staat te springen om techniektalenten, dus leerlingen kunnen hier straks een goede baan in vinden”.

Lees ook: Smart Makers Delft wordt een nieuwe ‘maakplaats’ voor alle Delftse leerlingen en studenten >

Smart Makers Delft is gezamenlijk initiatief
Smart Makers Delft is een initiatief van het Stanislas Krakeelpolderweg, ROC Mondriaan, de gemeente en straks ook het bedrijfsleven. Het vmbo en mbo willen een doorlopende leerlijn ontwikkelen. Er is een grote vraag naar technische talenten op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgt het toepassen van kennis en innovatie door het maken van prototypes en het testen een volwaardige plek in Delft.