Kinderboerderij Tanthof stapt uit werkgroep nu blijkt dat megaschool waarschijnlijk in Tanthof komt

Na veel beraad blijkt de enige locatie die nog onderzocht wordt voor een megaschool in het Tanthof te liggen, op de locatie van Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof en Kindertuin de Boterbloem. Daarom stapt het bestuur van de Stichting Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof uit de werkgroep. Dat meldt de Delftse Post.

Er is veel te doen over de locatie van de nieuwe megaschool in Delft. Eerder schreven wij al dat er een petitie was gestart om de komst van de megaschool tegen te houden. Inmiddels is die petitie al ruim 4100 keer ondertekend.

Verdwijnen

Toch lijkt de Gemeente Delft onverstoord door te gaan met plannen voor de megaschool, want de enige locatie die op dit moment nog onderzocht wordt, is de locatie waarop dit moment Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof en Kindertuin de Boterbloem gevestigd zijn. De nieuwe megaschool betekent volgens de gemeente echter niet dat De Boterbloem moet verdwijnen.

In de onderzoeksopzet die De Boterbloem 13 januari heeft ontvangen van de gemeente wordt er gekeken of zowel de megaschool als de kinderboerderij kunnen blijven bestaan. Daarnaast stelt de Delftse Post dat de gemeente het architectenbureau Onix heeft gevraagd om drie tot vijf verschillende varianten uit te werken.

Onmogelijk

Maar de voorzitter Remmelt Thijs van kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof moet hier niets van weten. Aan de Delftse Post vertelt hij dat het onmogelijk is alle bestemmingen op één locatie te huisvesten: ‘’Voor ons is het duidelijk dat het niet mogelijk is om zowel een megaschool als een kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuin op deze plek neer te zetten. Dat hebben we al kunnen lezen in het haalbaarheidsonderzoek van NOHNIK. Wij zien dus geen perspectief voor een vervolgonderzoek met de uitgangspunten die er zijn,” aldus de voorzitter tegen de Delftse Post.

Heb je dit al gelezen: Eén op de drie studenten beoordeelt het leven met een zware onvoldoende >

Dit lijkt dan ook de reden dat Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof besloten heeft om uit de werkgroep te stappen.