Gemeente Delft roept op kerstboom niet zomaar op straat te zetten

 
De kerst is voorbij, de lichtjes en andere versiering mogen weer in de doos en de boom kan de deur uit. Dit jaar mag de kerstboom niet weggegooid worden in een vreugdevuur, dus dat wordt gewoon de deur uitzetten. Maar de Gemeente Delft vraag wel om de kerstbomen niet zomaar op straat te dumpen.
 
De straten van Delft zullen dit jaar extra bezaaid zijn met kerstbomen. De Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) gaf aan dat er dit jaar landelijk waarschijnlijk 10% meer bomen zijn verkocht dan normaal, zo'n 3 miljoen. Ook in Delft ging het hard. Als iedereen zijn boom zomaar op straat zet, zal dat de doorgang blokkeren voor verkeer, en is er -ondanks het vuurwerkverbod- brandgevaar.

 

Vanaf 27 december tot en met 31 januari kun je je  kerstboom op de volgende manier aanbieden:

• Leg je kerstboom naast een ondergrondse container voor restafval.

• Leg de kerstboom naast de containerplaat. Zo kan Avalex de container blijven legen.

• Heb je een minicontainer? Of een inpandige rolcontainer met restafval? Zet je boom op de ophaaldag naast de container.

• Kerstbomen horen bij het restafval. En dus niet bij het gft-afval of grofvuil.

 

Lees ook: Delftse studente maakt kleinste kerstboom ter wereld

 

Daarnaast kun je je boom naar de milieustraat van Avalex brengen. In Delft vind je die aan de Voltaweg 11. Je kunt er op maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur terecht of als je geen zin hebt om de boom daar te brengen dan kun je het grofvuil bellen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je boom te herplanten. Als je milieubewust bezig wilt zijn (of als je simpelweg geen afscheid kunt nemen), staat het internet vol met tips om je boom te hergebruiken.

Zie je kerstbomen (als afval) op andere plekken op straat? Dan vraagt de gemeente dit even bij hen te melden.

De populariteit van de kerstboom was het gevolg van de coronacrisis waardoor we niet of nauwelijks op vakantie konden gaan en niet uit eten konden. Men ging vol voor een geslaagde kerst.