Kerst ballen zoektocht in Delftse Hout is weer begonnen

Er zijn veel Delftse activiteiten die deze kerst en kerstvakantie niet door kunnen gaan. Maar net als ieder ander jaar gaat de kerstballen-zoektocht gelukkig wel gewoon door.

Al vierendertig jaar lang organiseert duurzaamheidscentrum de Papaver samen met de Delftse Natuurwacht een kerstballen-zoektocht in het Delftse Hout. En ook dit jaar gaat hij door ondanks de coronamaatregelen, de toch wordt tenslotte in de frisse buitenlucht gehouden.

Prijs

Van jong tot oud kan meedoen aan de speurtocht met het thema ‘in weer en wind’ die begint bij de Papaver. Vervolgens kan je circa 1,5 uur op zoek gaan de kerstballen met vragen. De antwoorden hebben een bijbehorende letter die je in kunt vullen in het speurboekje dat wegens grote populariteit te downloaden is via de website. Deze letters vormen vervolgens een zin als je de juiste antwoorden weet én ze correct invult.

Geen zin in een kerstballen-zoektocht? Je kunt ook op safari door de stadsjungle van Delft >

Voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar valt er zelfs een prijs te winnen als ze de zin op een originele manier weet af te maken. ‘’Het is op dit moment nog niet bekend, hoe de prijsuitreiking verloopt. Houd onze website in de gaten!’’ laat de Papaver weten op de website. Deelname aan de speurtocht is gratis.

Chocolademelk

Om het boekje correct te printen is het handig om hem op de volgende manier af te drukken: dubbelzijdig, liggend (landscape) en spiegelend over de kortste zijde. Neem ook vooral een pen of een potlood mee zodat je de antwoorden in kan vullen tijdens de zoektocht, de Papaver kan er tenslotte geen aanbieden want het duurzaamheidscentrum is gesloten in verband met de coronamaatregelen.

Filmtips! Omroep Delft selecteert zeven magische kerstfilms voor de decembermaand >

De reacties op de zoektocht die tot en met 10 januari kan worden gelopen zijn niets dan lovend. ‘’ Vandaag gedaan. Echt een aanrader!!’’ laat een speurder weten op Facebook. En een ander: ‘’Hij is weer te gek. Vandaag weer gedaan met een overheerlijke chocolademelk met slagroom bij het rietendak!’’

Hier kun je het kerstballentocht-boekje downloaden.