Inenten zorgmedewerkers Haaglanden van start in ADO Den Haag stadion

 

Het vaccineren van zorgmedewerkers in regio Haaglanden, waar Delft onder valt, is maandag om 10.00 uur van start gegaan bij het stadion van ADO in Den Haag. Op het parkeerterrein is de afgelopen weken een grote tent neergezet en daar zal het inenten gebeuren.
 
De eerste dagen zullen er zo’n 300 mensen per dag gevaccineerd worden. Vanaf vrijdag zullen dat zo’n 600 mensen zijn. De mensen die als eerste ingeënt worden tegen het coronavirus zijn medewerkers van de acute zorg, verpleeghuizen en gehandicaptenzorg, de wijkverpleging, medewerkers van kleinschalige woonvormen en Wmo-ondersteuners. 
 
Britse mutatie coronavirus raakt school van Delftse Laurentius Stichting in Bergschenhoek >
 
In Haaglanden kunnen de eerste tijd 14.000 verpleeghuismedewerkers gevaccineerd worden. Er wordt gevaccineerd op de hoeveelheid vaccins die geleverd zijn. Zo'n 65.000 mensen uit de zorg moeten nog enkele weken wachten tot de er weer genoeg vaccinvoorraad is. Elke vaccinatie wordt na drie weken eenmalig herhaald.
 

Thuiswonenden
Nadat al deze zorgmedewerkers zijn gevaccineerd, komen de mensen van 18-60 jaar met een medische indicatie, de thuiswonenden vanaf 75 jaar, de niet-mobiele thuiswonenden van 60-75 jaar, de overige zorgmedewerkers en de 3 miljoen thuiswonende van 60-75 aan de beurt voor een prik. Als laatste mogen de 7,1 miljoen mensen van 18-60 jaar zich melden voor een vaccinatie tegen COVID-19.  

In het Reinier de Graaf ziekenhuis is op donderdag 7 januari al begonnen met het vaccineren van een kleine groep zorgprofessionals. Dat gaat over de groep mensen die acute en intensieve zorg verlenen aan coronapatiënten. Een dag eerder, op zes januari, begonnen de GGD-locaties met het uitdelen van de eerste vaccins in Nederland.

Lees ook: GGD Haaglanden begint eerder met vaccineren tegen corona dan gepland > 

Er worden vaccins van verschillende producenten gebruikt: BioNTech/Pfizer vaccin, AstraZeneca, CureVac, Janssen, Sanofi en Moderna.