Vaccineren begonnen in het Reinier de Graaf ziekenhuis

In het Reinier de Graaf ziekenhuis is op donderdag 7 januari begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen COVID-19. Dat meldt het ziekenhuis op haar website. Een kleine groep zorgprofessionals die acute en intensieve zorg verlenen aan coronapatiënten, krijgt als eerste het vaccin toegediend. 

De eerste vaccinaties in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Foto: Reinier de Graaf ziekenhuis
Met de vaccins die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nu beschikbaar heeft gesteld, kan het RdG 10 procent van haar personeel vaccineren. In deze eerste ronde gaat het om zorgprofessionals die werken op de Intensive Care, op de Spoedeisende hulp en op de COVID-afdelingen. Het ziekenhuis is blij dat er is gestart met het vaccineren van medewerkers die in de frontlinie staan in de strijd tegen het coronavirus.
Eerste prik
Internist Nicole van der Linde is donderdagmorgen om 9.00 uur als eerste gevaccineerd in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Ze werkt regelmatig op de COVID-afdeling: ''Ik vind het een bijzonder moment. Het betekent dat we langzaam weer meer vrijheid kunnen krijgen.”

Lees ook: Delft Tanthof vergrijst, hoe is het gesteld met mobiliteit van de 65+’er? >

 

Van der Linden voelde zich na de prik prima. De vaccinatie is gezet door SEH verpleegkundige Marjo Hanegraaff: ''Ik vind het een hele eer dat ik mee mag helpen om mijn collega’s te vaccineren. Alles is heel goed geregeld.'' Nicole en Marjo verwachten een hoge bereidheid van hun collega’s om zich ook te laten inenten.

Directievoorzitter Carina Hilders: “Met dit vaccin beschermen we onze zorgprofessionals en indirect ook onze patiënten maximaal tegen het coronavirus. Hierdoor kunnen we onze continuïteit van zorg blijven waarborgen.”

Uitval
Door de schaarste aan vaccins in Nederland kan 90 procent van het zorgpersoneel in het Reinier de Graaf ziekenhuis nu nog niet gevaccineerd worden. Hilders: “We hopen dat er snel meerdere vaccins komen, zodat we niet alleen de mensen in de acute COVID-gerelateerde zorg kunnen vaccineren, maar ook onze medewerkers van andere afdelingen. Ook zij hebben regelmatig te maken met uitval omdat zij zelf besmet raken met het coronavirus.”