Inbreker steelt likeur en moet stomdronken worden opgehaald door agenten

Afgelopen vrijdag werd politieagent Willem-Jan naar het station in Delft gestuurd omdat er een melding was gedaan van een man die naast het spoor lag te slapen. Eenmaal ter plaatse bleek de man stomdronken én een inbreker te zijn.

‘"Vrijdagochtend werd ik gestuurd naar het Station in Delft waar een dronken man lag te slapen. Ter plaatse trof ik inderdaad een man aan,’’ vertelt Willem-Jan op de Facebookpagina van Politie Delft, ‘’Deze man lag lekker te slapen op een bankje. Ik ben vijf minuten bezig geweest om hem wakker te maken. Deze man wilde nergens aan meewerken en had geen geldig identiteitsbewijs bij zich.’’

Roes

Omdat de man in kwestie naast het spoor lag te slapen en niet mee wilde werken, werd hij aangehouden voor openbaar dronkenschap én het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Maar het verplaatsen van de dronken man bleek niet zomaar gedaan.

Politie krijgt melding van schietpartij bij Coop supermarkt Nassaulaan in Delft >

Met een andere politieman moest Willem-Jan hem ondersteunen om hem in de politiebus te krijgen. Op het bureau heeft de persoon in kwestie zijn roes uitgeslapen. Willem-Jan nam ondertussen contact op met de Afdeling Vreemdelingpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AIVM), omdat de politie niet wist wie de man was.

Asielprocedure

De AIVM meldde vervolgens dat de man niet in Nederland mocht zijn, maar zijn asielprocedure had moeten afwachten in Duitsland. Tegelijkertijd nam een collega van Willem-Jan een aangifte op van een woninginbraak waarbij verschillende goederen gestolen waren waaronder een vrij dure jas, een laptop, een telefoon én een fles Licor 43.

Willem-Jan hadden al opgemerkt dat de man een opvallend dure jas droeg en ook dronken was, dus de politieagenten hadden al snel door wat er mogelijk gebeurd was. De agenten checkten de spullen die ingenomen waren. En wat bleek? Er werden een telefoon en een laptop van hetzelfde merk als aangegeven in de aangifte bij de woninginbraak gevonden.

Kinderboerderij Tanthof stapt uit werkgroep nu blijkt dat megaschool waarschijnlijk in Tanthof komt >

‘’Alleen de fles Licor 43 is nog steeds niet terug gevonden. Maar wij hebben wel een vermoeden waar de inhoud van de fles is gebleven," zo stelt Willem-Jan. De Officier van Justitie heeft bepaald dat de verdachte wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Die zal beslissen wat er met de verdachte gaat gebeuren.