Hier in Delft komt het Pakjeskasteel van de Sint, met voor kinderen een gratis pepernotenlunch


Hoewel de Sint in Delft nog niet is aangemeerd met zijn stoomboot, wordt er al wel gewerkt aan zijn nieuwe Pakjeskasteel.

Dit jaar betrekken de Sint en zijn Pieten het Museumhotel aan de Phoenixstraat, zo meldt Indebuurt. De gehele tweede verdieping gebouw zal worden omgetoverd tot het Pakjeskasteel van de goedheiligman. Hier zullen de Pieten dag en nacht cadeaus inpakken voor alle Delftse kinderen. S ’avonds kun je naar binnen loeren om te zien wat de Pieten en de Sint uitspoken.

Lees ook: Archeologische opgraving Nieuwe Kerk Delft ten einde: 400 skeletten gevonden >

Daarnaast kunnen de kinderen bij het Pakjeskasteel hun verlanglijstje inleveren. Maar er is nog meer bijzonders. Dit jaar kunnen kinderen tussen drie en acht jaar oud samen met de Pieten lunchen bij DaVinci’s, aan de achterzijde van het hotel.

Pepernotenlunch
Een heel bijzondere lunch, want het is een pepernotenlunch, waarbij de kinderen allerlei lekkers krijgen. Daarnaast kost de lunch niets, want Sinterklaas trakteert. Van plan om langs te komen? Meldt je dan wel aan door te mailen naar pepernootlunch@museumhotels.nl.

De lunch wordt gehouden in blokjes van ongeveer vijftien minuten en na aanmelden hoor je hoe laat jullie precies worden verwacht, je krijgt een tijdslot toegewezen tussen 12:00 en 15:00 uur.

Al gelezen? Delftse gemeenteraad gaat weer digitaal vergaderen >

Met het oog op de coronamaatregelen worden ouders gevraagd buiten te wachten, maar ze kunnen de gehele tijd een oogje in het zeil houden via de ramen en zo ook foto’s maken.