Delftse gemeenteraad gaat weer digitaal vergaderen

De Delftse gemeenteraad gaat weer digitaal vergaderen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen neemt het stadsbestuur de verantwoordelijkheid en gaan zij met ingang van deze week weer op afstand van elkaar verder.

Al langer leek het aantal besmettingen stevig te stijgen in de stad. Vorige week werden er gemiddeld 40 besmettingen gemeld in de stad, het hoogste aantal in tijden. Ook landelijk stijgt het aantal besmettingen flink. Het Reinier De Graaf Ziekenhuis gaf eerder ook al aan dat zij stoppen met het inhalen van de achterstand op reguliere zorg.

Het stijgende aantal besmettingen was voor het demissionare kabinet de reden om de coronamaatregelen weer iets aan te scherpen, daardoor acht de gemeenteraad het noodzakelijk om de komende weken weer digitaal te vergaderen.

De raadsvergadering deze week volgt kort op de bespreking van de begroting, maar is niet minder belangrijk. Vorige week werden er al moties aangekondigd om de wooncrisis aan te pakken in de stad. Ook kijkt de raad naar de participatienota deze week.