Gemeente Delft en Avalex roepen op niet meer naar de milieustraat te komen als dit niet noodzakelijk is

Dat de coronamaatregelen zijn aangescherpt is niet alleen te merken bij supermarkten, apotheken en drogisterijen, maar ook bij milieustraten. Door de nieuwe ‘lockdown’ is het erg druk op de terreinen van Avalex.

Door de aangescherpte coronamaatregelen moet Avalex de bezoekers van de milieustraat laten wachten in de auto en niet op milieustraat zelf. Hierdoor ontstaan soms (lange) wachtrijen. Daarom roepen de gemeente Delft en Avalex op om niet naar de milieustraat te komen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Klachten

‘’De milieustraat blijft gewoon open. Oude spullen bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur. Zo voorkomt u drukte bij de milieustraat en zorgt u ervoor dat medewerkers van Avalex hun werk in een veilige omgeving kunnen doen,’’ zo schrijven de gemeente Delft en Avalex op hun websites.

Al gelezen? Delft moet geen 'Manhattan aan de Schie' worden; oplossing in meer betaalbare woningen >

Mocht je echt niet in staat te zijn om je bezoek aan de milieustraat uit te stellen dan benadrukt de gemeente nogmaals dat je alleen mag komen als je geen klachten hebt zoals verkoudheid of keelpijn. Daarnaast is het houden van afstand tot de medewerkers essentieel, hier gelden tenslotte dezelfde regels als in de rest van het land.

Kerstboom

Ook zijn de openingstijden van de milieustraten rond de feestdagen aangepast. Op donderdag 24 december en donderdag 31 december sluit de milieustraat in Delft om 16.00 uur, in plaats van 17.00 uur. Alle milieustraten zijn tijdens de feestdagen gesloten.

Voor je kerstboom hoef je straks overigens niet naar Avalex. Deze kun je van 27 december tot 31 januari op één aanbieden door hem te plaatsen naast een ondergrondse container voor restafval.

LEES OOK: Delftse studente maakt de kleinste kerstboom ter wereld >

Kerstbomen vallen niet onder het gft-afval of grofvuil, ze horen bij het restafval. De gemeente stelt het op prijs als je een melding doet van rondslingerende kerstbomen op straat.