Delft is lekker bezig met het wippen van tegels. Het startsein van het NK Tegelwippen werd zaterdag 3 april in Delft gegeven met de actie 'Tegel eruit, plant erin' in de Delftse Bomenwijk.

Bij de actie in Delft krijgen bewoners een plantje in ruil voor een tegel die ze wippen. Dit is een initiatief van Mick, een bewoner uit de Bomenwijk. Samen met wethouder Stephan Brandligt gaf hij het startsein voor de actie. Inmiddels zijn er al 500 tegels gewipt om Delft groener te krijgen.

Dit NK is nodig, omdat steden erg versteend zijn. Door meer groen kan het regenwater weer in de bodem zakken, wordt de temperatuur in de stad niet te hoog (beton houdt warmte vast) en maken we de leefomgeving voor insecten, vogels en onszelf prettiger.

Gemeenten in Nederland strijden vanaf 30 maart tot en met 30 september om de Gouden Tegel. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn of haar tuin te vervangen door groen.

Lees ook: Heeft Delft straks de meest gewipte tegels van Nederland?

Kijk op de website van de Klimaatmaat hoe jij mee kunt doen. En vergeet niet je gewipte tegels op te geven via de website van het NK en ze worden opgeteld bij de tegelteller van jouw gemeente.