Delft goed op weg met NK-Tegelwippen

Met nog 2 maanden te gaan is Delft goed op weg met het NK tegelwippen. Er zijn al 3748 tegels gewipt. Het doel van Delft is om uiteindelijk 4500 tegels te verwijderen om daar 450 vierkante meter groen voor terug te planten. Nog mooier zou zijn om nummer 1 van Nederland te worden, maar dan moeten we echt nog even ons best doen.

Delft strijdt samen met andere gemeenten in Nederland tegen verstening van de stad. Delftenaren worden gevraagd om mee te doen door hun tegels in de tuin te vervangen voor groen. Er is al veel gehoor gegeven aan de wedstrijd. In de verschillende wijken in Delft zijn acties op touw gezet, waarbij bewoners samen honderden tegels wipte. Zo werden er in de Bomenwijk 580 tegels verwijderd voor groen. Op 24 juli is er weer een actie, deze keer in de wijk Wippolder. Ook komen er nog acties in de wijken Buitenhof en Tanthof. Houdt daarvoor deze website in de gaten.

Lees ook: Delft wipt lekker door>

Ondanks dat Delft al 1243 tegels heeft gewipt, staan we nog niet in de top 10, en om op nummer één te komen, moeten we Rucphen verslaan, daar staat de teller op 22339 tegels. Het NK-Tegelwippen is op 30 maart begonnen en duurt nog tot 30 september.