Bouw sociale huurwoningen in Bethelpark Delft

De bouw van de nieuwe wijk Bethelpark is in volle gang. Naast de reguliere bouw worden daar ook sociale huurwoningen gebouwd. Dat is bekendgemaakt door ontwikkelaar Borghese Real Estate, Bouwinvest en woningcorporatie Woonbron.

Woningcorporatie Woonbron gaat 35 appartementen met parkeerplaatsen in de sociale verhuur brengen. "Bij sloop-nieuwbouw kunnen we in andere delen van de stad niet altijd hetzelfde aantal woningen terugbouwen. Met de aankoop van deze appartementen in het Bethelpark blijft de sociale huurvoorraad op peil", zegt Woonbron-directeur Hannan Mousaoui.

Diversiteit in de wijk Buitenhof

De 35 sociale huurwoningen zijn 3- en 2-kamer woningen met een grootte van 75m2 of 65m2. De overige 316 woningen verhuurt Bouwinvest in verschillende prijsklassen. De verdeling is een bewuste keuze voor meer gevarieerd woningaanbod in Buitenhof. De diversiteit vind je ook in woningtype, woonoppervlakte en huurprijs.

Lees ook: Bouw Bethelpark start met tijdscapsule

Ook op de begane grond van de woongebouwen is het de bedoeling dat er levendigheid ontstaat. Er komen ruimtes voor kleine bedrijven, horeca en maatschappelijke functies. Uiteraard wonen de nieuwe bewoners van de appartementen straks gasloos. Het naastgelegen Reinier de Graaf Gasthuis levert restwarmte. Daarmee worden de woningen verwarmd en voorzien van warm water.

Bethelpark biedt kansen voor doorstroom

Delftse wethouder van wonen Karin Schrederhof is enthousiast over het project: "Deze ontwikkeling past in de visie van de gemeente Delft. We werken samen met partners en bewoners aan een Buitenhof Noordwest waar bewoners trots op zijn. Ze wonen er graag, voelen zich veilig en het is een plek waar iedereen kan meedoen. Met het Bethelpark komen er in deze wijk nieuwe woningen van hoge kwaliteit. Dit draagt bij aan een meer evenwichtige opbouw en biedt kansen voor doorstroom vanuit de wijk."

De woningen zijn naar verwachting begin 2023 klaar.