Zeer grote brand op woonboulevard Leeuwenstein

Aan het eind van de middag is er op zondag 23 oktober brand uitgebroken in de Deense meubelzaak Jysk op de woonboulevard Leeuwenstein in Delft . Hoe deze brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De eerste meldingen kwamen bij de brandweer binnen rond 16.45 uur. Het is dus niet ondenkbaar dat er toen nog mensen in het pand waren.

De brandweer is met veel personeel en materieel ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Ook controleren brandweerlieden of alle panden leeg zijn. De zwarte rookwolken uit het brandende gebouw trokken over Delft en waren nog heel ver te zien.

Hulp uit de regio

Brandweereenheden uit de regio Haaglanden zijn opgeroepen om te helpen bij de bestrijding van de brand. Er is personeel en materieel van de brandweer van De Lier, Wateringen, Pijnacker Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Loosduinen, Rijswijk, Rotterdam, Laak en Honselersdijk.

NL- Alert
 
Via een NL-alert werden de inwoners van Delft gewaarschuwd voor veel rook op de Schieweg-Deltaweg. De waarschuwing luidde: Blijf uit de rook! Sluit ramen en deuren. Zet ventilatie uit.
De brandweer heeft inmiddels alle winkels ontruimd. Er is ook een politiehelikopter ingezet, om de omgeving van het terrein om de brand in de gaten te houden.
Grote brand in Leeuwenstein - foto Antoinet Bouman