Woning zwaar beschadigd na explosie César Franckstraat Delft

 

In de nacht van donderdag op vrijdag is er een explosie geweest op een galerij van een woning aan de César Franckstraat. Door de explosie klapte meerdere ramen van de woningen op de galerij. De explosie is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Bij het incident raakte niemand gewond. ''Dat laatste is moeilijk te begrijpen als je de knal hoorde en de ravage zag,'' aldus een flatbewoner die wakker schrok van de knal.

 

De explosie gebeurde rond 03.00 uur. Medewerkers van de Forensische Opsporing en rechercheurs hebben bij- en in de omgeving van de het appartementencomplex onderzoek gedaan. In het complex bevinden zich meer dan 200 woningen.

 

Een flatbewoner die vier verdiepingen boven de getroffen woning woont, vertelt dat hij 's nachts opeens rechtop zat in zijn bed. ''Ik ben echt wel wat gewend qua bommetjes, maar dit… Het was echt een grote knal met vooral veel echo. Mijn twee honden en vogel zaten ervan te beven.''

 

Verdachten

Onbekend is nog of het een gerichte actie is geweest of dat er misschien iemand zelf thuis met vuurwerk bezig was. ''Het lijkt mij op het laatste, vanwege hoe het glas is verspreid,'' speculeert de flatbewoner. ''Maar dan begrijp ik niet dat er geen gewonden kunnen zijn gevallen. Misschien is er iets heel heet geworden en ontploft terwijl de bewoner niet thuis was.'' Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

 

Op dinsdag 24 november 2020 werd al 650 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk gevonden in twee kelderboxen aan de César Franckstraat in Delft. In diezelfde maand vonden er ook al meerdere explosies plaats in Delft. Toen ging het om meerdere aanslagen aan de Leeuwenstein. Daar zorgde explosies in het pand van de fysio, sportschool en kapper voor grote onrust in Delft.

Politie zoekt getuigen
De politie stelt een onderzoek en laat weten dat ze op zoek zijn naar getuigen.
Mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 03:10 uur op de César Franckstraat worden verzocht om contact op te nemen. Misschien zijn er zelfs mensen met camerabeelden of foto’s. Bel even met de recherche in Delft via 0900-8844. Anoniem blijven kan ook. Bel dan 0800-7000

 

Lees ook: Auto's gaan in vlammen op aan de Kuyperweg in Delft >

 

Of deze explosie een verband heeft met de andere explosies is niet bekend.