620 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Delftse kelders

 

Er is afgelopen dinsdagavond 620 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden in twee kelderboxen aan de César Franckstraat in Delft. Dat maakte de politie woensdagochtend bekend. De vondst kwam aan het licht door een onderzoek van de politie in Brabant.

De politie in Brabant kwam een verkoper van illegaal vuurwerk op het spoor en heeft een afspraak gemaakt om illegaal vuurwerk te kopen. Maar wat de verkoper dus niet wist, was dat de geïnteresseerde in het vuurwerk werd ingezet door de politie.

Bij de deal heeft de politie twee personen aanhoudingen en dit leidde dinsdagavond 24 november naar twee kelderboxen. Deze boxen lagen volgens calamiteitensite District8 lagen de boxen ‘tot de nok toe vol gestapeld met zwaar, illegaal vuurwerk'.

Brand
De politie heeft een speciaal bedrijf ter plaatse laten komen om de kelderboxen leeg te ruimen en het illegale vuurwerk te vernietigen. Dit bedrijf heeft al het vuurwerk hierbij gewogen en zo kwam de politie in in totaal uit op 640 kilo aan vuurwerk. ''Je moet er niet aan denken dat deze hoeveelheid in de brand vliegt'', merkt de politie op.

De politie roept mensen dan ook op om zich te melden als zij weet hebben van dit soort zaken.