Weer voertuigen in brand in Delft, mogelijk aangestoken

Twee auto’s zijn in de nacht van maandag op dinsdag door brand ernstig beschadigd geraakt. Dit gebeurde op een parkeerterrein naast een flat aan de Mozartlaan in Buitenhof. Het gaat volgens calamiteitenwebsite District8 waarschijnlijk om brandstichting. Dit is niet bevestigd. Er is niemand aangehouden.
Ter illustratie | Unsplash

Rond 2.30 uur kwam de melding binnen. Een bewoner merkte een oranje gloed op bij de parkeerplaats. Hierop besloot hij de hulpdiensten te bellen. De brandweer kon van één van de twee auto’s voorkomen dat deze volledig uitbrandde. Het andere voertuig ging helaas geheel in vlammen op. Waarschijnlijk is ook juist dít voertuig in brand gestoken.

Beide voertuigen zijn dermate ernstig beschadigt geraakt, ondanks snel handelen van de brandweer. De auto’s zijn allebei afgevoerd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Voertuigen in brand
Het gebeurt de laatste tijd vaker dat voertuigen in brand worden gestoken. Meestal gaat het dan om deelscooters. Onlangs brandde een auto uit omdat deze vlak naast een in brand gestoken deelscooter stond.