Weer een container in de fik gestoken in de wijk Vrijeban

 

Opnieuw is er een container in brand gestoken in de wijk Vrijeban. Het is de vierde keer in één week tijd dat de brandweer moet uitrukken voor containerbranden in deze wijk. Dit keer ging het om een bovengrondse papiercontainer die stond op de kruising van de Boeroestraat met de Ternatestraat.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december rond 01.00 hebben omwonende de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft de papiercontainer vol laten lopen met water, om zo de brand te blussen.

Twee dagen eerder stonden op dezelfde kruising ook een kliko en een bovengrondse container in brand. De één werd toen pas aangestoken nadat de ander was geblust door de brandweer.  Er ontstonden toen op andere plekken in de wijk Vrijenban ook brandjes.

Op 13 december was de brandweer ook al druk met containerbrandjes in deze wijk. Toen ging het om twee in de fik gestoken ondergrondse containers aan de Artemisstraat. Volgens getuigen zijn er bij meerdere van deze brandjes twee jongens gezien die kort na het ontstaan van de brand wegreden op een scooter.

Heb jij tips? Mail ons op redactie@omroepdelft.nl