Opnieuw meerdere containers in brand gestoken

In de wijk Vrijeban zijn de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 december meerdere brandjes gesticht.

Iets na middernacht kwam de eerste melding binnen van een brandje op de Boeroestraat. Daar stond een bovengrondse container in brand. Deze werd geblust, maar niet veel later kwam er weer een melding van en brandje uit dezelfde wijk. De brandweer was nog niet klaar of de volgende melding kwam binnen. Nu stond er een kliko gevuld met papier in brand, weer op de Boeroestraat.

Op het moment dat de brandweer bijna klaar was met blussen van deze brand kwamen surveillerende agenten om de hoek. Zij waren net op de Brasserskade een brandende ondergrondse container tegengekomen. De brandweer heeft deze container gevuld met water om de brand te blussen.

Volgens getuigen zijn er bij meerdere brandjes twee jongens op een scooter gezien die kort na het ontstaan van de brand wegreden. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de jongens en de scooter, maar ze hebben tot nu toe niets gevonden.

Ook zondagavond 13 december was de brandweer druk met containerbrandjes. Toen ging het om twee in de fik gestoken ondergrondse container aan de Artemisstraat in Delft.

Heb jij tips? Mail ons op redactie@omroepdelft.nl