(Video) Wandelactie tegen kanker: ‘Écht een mooi initiatief’

‘Ik zei meteen dat we het doel van 20.000 euro nooit zouden halen, maar we schieten inmiddels al aardig op.’ Dat zegt Henk Noordover, een van de initiatiefnemers van de wandelactie tegen kanker die zondag plaatsvond in Delft.

 
Het was stralend zonnig weer in Delft, dus de dag was uitermate geschikt om de wandelschoenen uit de kast te halen. ‘Er zijn al zo’n 200 mensen gestart’, vertelt Noordermeer aan Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren, ‘en ik verwacht dat daar nog een aantal bij komt.' Doel van de wandelactie is geld in te zamelen voor een deelname aan de Alpe d’huZes, en daarmee bij te dragen aan onderzoek naar kanker.

 

‘Écht een mooi inititatief’
Veel van de deelnemers aan de wandelactie hebben dan ook een persoon in gedachte voor wie zij wandelen. Zo zegt een van de wandelaars: ‘Ik ben hier speciaal voor mijn lieve man, die veel te vroeg overleden is.’

 

Een ander heeft een compliment voor de organisatoren: ‘Dit is echt een heel mooi initiatief. Met hun enthousiasme nodigen zij ons uit ook lekker buiten te bewegen.’ De groep achter deze wandelactie blijft voorlopig actief. Op 2 juni reizen ze af naar Frankrijk, en op 6 juni beklimmen ze de Alpe d’Huez.