Wachtrij bij populaire Action in de Hoven

Wachtrij bij de Action - foto: Frans van Rijnswou

In winkelcentrum ‘In de Hoven’ is het duidelijk zichtbaar: Een rij van ruim 30 mensen staat op zaterdagmorgen 13 februari te wachten om hun bestelde tas met spullen af te halen bij de Action. Uit een onderzoek van het onderzoekbureau Q&A blijkt dat mensen kennelijk dol zijn op de kaarsjes, knutselspullen en snacks van de Action. Deze winkel staat bovenaan de lijst van winkels die in de lockdown het meest worden gemist door de consumenten.

Q&A hield een inventarisatie onder meer dan 4500 Nederlanders. Daarbij kwam deze zaak naast winkels als Hema, Ikea, Blokker, Primera en Zeeman naar voren als de winkel die het meest gemist wordt. Ook Mediamarkt, Intratuin, Primark en de Bijenkorf worden gemist.
Lees ook: TU Delft ontwikkelt alcoholvrijbier dat écht naar bier smaakt >

Click & Collect
Ook al kunnen klanten sinds deze week via het zogenaamde Click & Collect systeem weer spullen kopen bij de Action, het zelf even rondneuzen in de winkel wordt erg gemist. Maar tot zeker 3 maart moeten de klanten nog even geduld hebben.

Een oudere meneer die net zijn volle tas heeft afgehaald vertelt: “Ik heb anderhalf uur in de rij gestaan en helaas hadden ze ook niet alles. Maar ik ben hier toch ook blij mee.”

Bijna 75 procent van de winkeliers doen mee aan de Click & Collect mogelijkheid. Bij de andere winkels in het winkelcentrum leidde dat niet tot wachtrijen.