Vuurwerk inleveren zonder consequenties

Heb je vuurwerk in huis, maar voelt dat toch niet helemaal goed? Goed nieuws, de gemeente Delft roept iedereen die tot 25 kilo aan vuurwerk heeft op. Zij kunnen het vuurwerk inleveren, zonder gevolgen. Er volgt dan geen boete en je krijgt ook geen strafblad.

Delftenaren kunnen hun vuurwerk afleveren op het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Het stadion ligt in de Haagse wijk Ypenburg, vlakbij Delft.

Op 28 en 29 december kun je daar tussen 09.00 en 17.00 uur vuurwerk inleveren. De coördinatie van dit alles ligt bij de gemeente Den Haag. Zij zorgen voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.

Lees ook: Gemeente Delft neemt extra maatregelen voor de jaarwisseling náást het vuurwerkverbod

Lopend of met eigen vervoer

Je kan alle typen vuurwerk inleveren. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod verboden was. Vanwege de veiligheid vraagt de gemeente om lopend of met eigen vervoer te komen. Je kunt niet met het openbaar vervoer komen.

De regering heeft pas besloten een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in te stellen. Sinds de invoering van het verbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten verboden.