(VIDEO) Prorail legt laatste hand aan nieuwe sporen station Delft

Gloednieuw is station Delft eigenlijk nog, maar er moeten toch echt sporen bij. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om een perron toe te voegen én twee extra sporen te creëren in de tunnel. Deze zijn nodig om meer treinen te laten rijden op de drukke route tussen Rotterdam en Den Haag. Verslaggever Willem de Bie ging namens Omroep Delft langs om te kijken hoe het staat met de werkzaamheden.

De nu nog aan de gang zijnde uitbreiding van het ondergrondse station Delft Centraal is onderdeel van een al jaren geleden ingezet Prorail-plan. Doel is uiteindelijk dat op het drukke Randstad-traject tussen Amsterdam en Breda vaker treinen gaan rijden. In Delft moeten er acht intercity’s en zes sprinters per uur vertrekken, zowel richting Rotterdam als Den Haag. Dit reisschema kan worden ingevoerd als én het momenteel ook nog lopende werk aan de spoorverdubbeling tussen Rijswijk en Delft is afgerond, én het nieuwe centrale tunnelperron aan de veiligheidseisen voldoet. Volgens Prorail zou het ‘eind dit jaar’ zover moeten zijn. Dan stopt gemiddeld om de 4-5 minuten een trein op het hoofdstation van de stad, in beide richtingen.

 

Vanaf dat moment is vrijwel het hele traject tussen Amsterdam en Breda vier-sporig, op één gedeelte na: dat tussen Delft Campus en Schiedam.

 

Bouwkundige angst
In de landelijke en regionale politiek is vaker gesproken over de wenselijke spoorverdubbeling ook hier. Nog altijd echter stuit uitbreiding van deze allerlaatste flessenhals bij het rijk op een financieringsprobleem. Daarbij speelt een bouwkundige angst mee. De aanleg van twee nieuwe sporen in het zompige veengebied tussen Delft en Schiedam wordt vanwege het risico op verzakkingen gezien als een moeilijke, en daarmee heel dure klus.

 

Deze situatie werpt wel de vraag of dit laatste restant aan twee-sporigheid vanaf eind dit jaar het toenemende aantal treinen naar acht intercity’s en zes stoptreinen per uur (in beide richtingen) zal kunnen verwerken. Prorail en het ministerie van verkeerszaken stellen tot dusverre dat dit moet gaan lukken.
Perron station Delft | © Unsplash