(VIDEO) Prinsenhofverbouwing écht niet duurder dan 38 miljoen, meent wethouder

Er is nogal wat te doen rondom de beoogde beraming van 38 miljoen euro voor de verbouwing van het Prinsenhof. Het zou allemaal namelijk veel hoger uit kunnen vallen, volgens sceptici. Volgens verantwoordelijk wethouder Frank van Vliet is er geen reden om daar bang voor te zijn: “We hebben inmiddels beter onderzoek gedaan, en nog steeds koersen we af op een bedrag van 38 miljoen.” Verslaggever Willem de Bie ging in het Prinsenhof langs bij de wethouder.

“We investeren als gemeente zelf 18 miljoen euro. Daarnaast vragen we de samenleving om donaties. De familie Vlek investeert 10 miljoen, en we hebben overige investeringen ontvangen van bij elkaar 5,5 miljoen. We gaan heel erg de goede kant op”, aldus Van Vliet.

Hoewel vrijwel overal in de gemeenteraad lof klinkt voor het ontwerp van de verbouwing, klinkt er nog altijd twijfel over het kostenplaatje. Bij een raadsvergadering van een aantal weken terug begon raadslid Dimitri van Rijn zijn betoog in de vergadering van de commissie ‘Economie, Financiën en Bestuur’ met de woorden: “We kunnen het ons niet veroorloven als het toekomstbestendig maken van het Prinsenhof een financieel fiasco wordt.”

De huivering is er niet voor niets. Tot op heden is nog niet de volledige 38 miljoen euro aan kosten gedekt. Van Vliet blijft echter optimistisch en verwacht dat het met de kostendekking ‘echt wel goed gaat komen’. Zo zegt hij: “Als de gemeente nu zelf een besluit neemt en zegt: ‘we hebben er vertrouwen in en we gaan het doen’, dan komen die laatste miljoenen ook zeker nog binnen.”