(VIDEO) Darttoernooi ‘Open Delft’ groot succes

Bijna 500 darters gooiden dit weekend hun pijltjes in Sporthal de Buitenhof. Daar vond het toernooi ‘Open Delft’ plaats. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren was van de partij.

“Dit is een toernooi van de nationale dartbond, de NDB”, aldus Jaques Nieuwlaat, een darts-commentator voor de nationale tv. Hij legt uit: “Het zijn hier niet de professionele spelers die meedoen, niet de Van Gerwens en de Van Barnevelds van deze wereld. Het is net de categorie daaronder. Die spelen hier voor plekken in het nationale team. Dat nationale team gaat 1 a 2 keer per jaar op reis en die spelen dan tegen Engeland, Zweden, of bijvoorbeeld Australië.”

Voor het eerst na zes jaar
Er stond dus veel op het spel voor de darters die zich verzamelden in de Buitenhof. En bij dit toernooi zagen we niet alleen het klassieke beeld van darters; niet alleen mannen, al dan niet met bierbuik. Bij deze ‘open’ waren er toernooien voor jongens, meisjes, vrouwen, mannen en mensen met een lichamelijke beperking. 

‘Darts in Delft’, de organisatie achter dit evenement, was blij het dit jaar weer voor elkaar te krijgen. Het was namelijk voor het eerst na zes jaar dat dit weer lukte. Richard de Vos zegt namens deze organisatie: “De corona-periode heeft ertussen gezeten en een andere reden was dat het moeilijk bleek voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen.”