Delft voor een verhoging van het minimum loon

 

Delft, 09-11-2020 - Delft gaat bij de landelijke politiek aandringen op een verhoging van het minimum loon naar 14 euro bruto per uur. De motie ‘Voor 14’ werd aangenomen en kwam van de lokale SP en GroenLinks in Delft.

 

Volgens deze partijen is een hoger minimumloon echt broodnodig in deze coronatijd. Volgens hen komen veel hardwerkende mensen in Delft nauwelijks rond. Delft sluit zich hiermee aan bij de landelijk campagne van de FNV voor verhoging van het wettelijk minimum uurloon van € 10 naar € 14. De campagne wordt inmiddels in 60 steden gevoerd en meerdere organisaties, waaronder De Goede Zaak, hebben zich hierbij aangesloten. Ook steeds meer landelijke politici en partijen spreken zich uit voor een verhoging van het minimumloon.

 

Zakaria Boufangacha, arbeidsvoorwaardencoördinator FNV: ‘Wij bepleiten de verhoging van het minimumloon nu al twee jaar met de campagne ‘Voor 14’. Het is een kwestie van keuzes maken om de welvaart in dit land eerlijker te verdelen. En dit betekent ook een noodzakelijke verhoging van de uitkeringen zoals de AOW en de bijstand, omdat deze gekoppeld zijn aan het minimumloon.’

 

Sabine Jahnichen, Delftenaar en actief voor de campagne ‘Voor 14’ van de FNV zegt 'De armoede is toegenomen, ook in Delft. Het is fantastisch dat de gemeenteraad opkomt voor haar inwoners en steun uitspreekt voor het verhogen van het minimumloon naar 14 euro.'

 

De afgelopen maanden werd eenzelfde motie ook aangenomen in onder meer Arnhem, Utrecht, Den Haag, Groningen en Nijmegen.