Quarantaine en kunst komen samen in Delftse QuarantaineKunst

Het initiatief 'QuarantaineKunst' tovert de wereld om je heen tot een openluchtmuseum. Ondanks de deuren van musea op dit moment gesloten zijn, kan iedereen kunst van twintig kunstenaars in Delft en omstreken bezichtigen.

Samen met kunstenaars uit Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Westland, Zoetermeer en de randgemeenten, hebben Delftse kunstenaars straten omgetoverd tot galerie. Sinds 5 november kun je tijdens je wandeling door de stad prachtige kunst bezichtigen.

Lichtpuntje
Het doel van het project is kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar te verbinden, om in de lastige coronatijd toch nog even naar het museum of de galerie 'te kunnen', maar dan in de openlucht. Alle ramen, tuinen en balkons die geschikt zijn, kunnen meedoen, dus woonhuizen, bedrijven, organisaties of instellingen. Wil je je een ruimte beschikbaar stellen voor het project? Klik dan hier.

Organisatoren KunstPost & Daniella van Bergen willen met het project mensen helpen om de eenzaamheid te doorbreken. Ze schrijven op de website: ''Door het beschikbaar stellen van een expo plekje hebben ze de kans om weer mensen te zien. Mensen die hen zien, kunnen hen groeten en indien gewenst een praatje maken door het raam. Zo hebben ze heel even contact en krijgt de dag onverwacht opeens een lichtpuntje.''

Digitale kaart
Aan de hand van de digitale kaart op de website, kun je lopend of op de fiets in je buurt, wijk, stad of regio kunstschatten te ontdekken. In Delft kun je bijvoorbeeld beeldend zeefdrukken, schilderkunst zien – bij de Gemeente Delft gevestigd in het centraal station zie je koningin Máxima en kroonprinses Amalia geportretteerd – of een kijkje nemen bij het kunstzinnige keramiek. Heb je zelf kunstige talenten en wil je meedoen? Klik dan hier.

Radioverslag
Radioverslaggever Aat Snaterse van Omroep Delft nam een kijkje bij Noëlle van der Hagen en kreeg een uitgebreide uitleg over haar lichtobject Flow. Bij Oude Delft 197 kun je (het liefst als het donker is) haar kunst bewonderen. Het gesprek tussen Noëlle en Aat kun je beluisteren bij radioprogramma Delft Centraal op woensdag 11 november en nog drie weken terugluisteren via deze site. 

Lichtobject Flow van kunstenares Noëlle van der Hagen.