(VIDEO) 1500 basisscholieren lopen mee met de Delftse avondvierdaagse

Omroep Delft verslaggever Tom Richmond liep woensdagavond een stuk mee met de avondvierdaagse en sprak de organisatoren én enkele deelnemers.

Het is even doorzetten en de laatste loodjes worden gelegd, maar bij de deelnemers van de Delftse avondvierdaagse zit de goede moed er zeker in. Het is alweer de 58ste keer dat in Delft de avondvierdaagse gelopen wordt. Ruim 1500 kinderen van 23 Delftse basisscholen lopen mee. Velen met hun ouders, juf of meester. Veel belangstelling dus, zou je denken. Maar, zo zegt organisator Roan Nijenhuis: “Het is een beetje wisselvallig. De ene basisschool heeft veel meer belangstelling dan de ander, maar we proberen er zo veel mogelijk enthousiast te krijgen om volgend jaar mee te doen.”  

 

Het enthousiasme voor de avondvierdaagse verschilt en dat heeft verschillende redenen. Zo kan de ouderraad of de lerarenraad er niet mee eens zijn om mee te lopen, of weten scholen gewoonweg niet van het bestaan van het evenement. Daarnaast is er sowieso een terugloop in het aantal deelnemers te betreuren. Zeker sinds de coronapandemie. “Daarvoor hadden we zo’n 2100 deelnemers. Dat is waar we graag naar terug willen”, aldus medeorganisator Alexandra van der Wilk.